Григор Димитров ще стартира участието си в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Торонто от втори кръг, където ще срещне Фернандо Вердаско или Петер Гойовчик. Испанският ветеран и 29-годишният германец се срещат в първи кръг, за да определят съперника на Димитров. Българинът е пети поставен в основната схема и попадна в долната половина, където са още Новак Джокович, Доминик Тийм, Кевин Андерсън и шампионът от 2017 г. Александър Зверев.

Жребият на Димитров обаче е много тежък, защото още в трети кръг може да срещне Милош Раонич или Давид Гофен. Двамата стартират от първото стъпало, където се изправят един срещу друг.

Потенциален съперник на четвъртфиналите е финалистът от "Уимбълдън" Кевин Андерсън, в чийто поток има двама квалификанти.

През 2017 г. Димитров стигна до третия кръг в "Роджърс къп", където загуби от Робин Хаасе. Той има да защитава 90 точки за световната ранглиста, където заема шестата позиция.

Димитров никога не е играл срещу Гойовчик, а срещу Вердаско има отрицателен баланс – две победи и три поражения. Българинът вече игра два пъти с испанския ветеран през 2018 г., като загуби и в двете срещи. На "Мастърса" в Индиън уелс Димитров отстъпи със 6:7 (4), 6:4, 3:6, а на "Ролан Гарос" също загуби в три сета – 6:7 (4), 2:6, 4:6. Димитров има победи срещу Вердаско, както на клей, така и на твърди кортове.

Българинът не е участвал в турнири от "Уимбълдън", когато загуби още в първия кръг от Стан Вавринка (6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 4:6). Тогава Димитров обясни, че трябва да разбере защо играе по този начин и защо се е оказал в това положение. "Много съм разочарован и ми е трудно да дам точен отговор. Сигурен съм, че няма място за паника. Така или иначе не съм такъв човек. Ще опитам да остана положително настроен - знам, че това е едно от най-трудните неща, особено когато отпаднеш рано."

Димитров допълни, че временно ще остави ракетата встрани. "Много ми е трудно да приема загубата, особено на този турнир, на който съм постигал толкова в миналото и конкретно на този централен корт."

От топ 10 на световната ранглиста на турнира в Торонто няма да участва единствено Роджър Федерер. Той обяви, че ще си вземе кратка почивка.

Турнирът започва в понеделник 6 август. В България надпреварата ще се излъчва в каналите на "Макс Спорт".

Дневник