По-малко от 24 часа след драматичната си победа над Мариус Копил и класирането на четвъртфиналите на турнира във Вашингтон Анди Мъри се отказа от по-нататъшно участие. Носителят на три титли от Големия шлем обяви, че се чувства много изморен.

Двубоят му с Копил приключи в 3.02 часа местно време и той каза, че не е имал време да се възстанови.

Британецът, който е на 31 години, трябваше да се изправи срещу австралиеца Алекс де Минор. Участието във Вашингтон е едва трети турнир след операцията в кръста, която претърпя Мъри.

Заради умората Мъри каза, че няма да участва и на започващия през следващата седмица "Роджърс къп" в Торонто. Бившият №1 си постави за цел да се завърне на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто на 13 август.

"Изтощен съм да играя толкова много в последните четири дни, особено след като не съм бил на твърди кортове от 18 месеца", каза Мъри. "Трябва да съм внимателен и да слушам какво ми казва тялото ми, защото се връщам от много продължителна контузия".

Тенисистът се завърна на кортовете през лятото, като игра на турнира в "Куинс" след 11-месечно отсъствие. Въпреки това той сметна, че не е готов за "Уимбълдън" и пропусна надпреварата, за да се готви за сезона на твърди кортове.

 Дневник