"Лудогорец" продължи със слабото си представяне от началото на сезона и записа втора загуба в рамките на четири дни, отстъпвайки с 0:1 на "Локомотив" (Пловдив) като домакин. Гостите от Пловдив поднесоха изненадата на третия кръг в Първа лига, след като надвиха шампиона с гол на Филип Михалевич.

Единственият гол падна в 86-ата минута след грешка на централния защитник на шампионите Рафаел Форстър.

Тимът от Разград удари три греди и направи много пропуски, но отново не се представи на познатото си ниво. Със силни изяви пък се отличи вратарят на черно-белите Мартин Луков.

Загубата идва четири дни след отпадането от Шампионската лига от "МОЛ Види". Освен това "Лудогорец" не вкарва за трети път в последните си четири мача. За "Локомотив" победата е първа през сезона, след като в предишните две срещи черно-белите загубиха с 0:2 от ЦСКА и 2:4 от "Славия".

Мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори направи четири промени от състава, който няколко дни по-рано загуби от "МОЛ Види" в квалфикациите на Шампионската лига. Рафаел Форстър, Антон Недялков, Лукас Саша и Клаудиу Кешеру започнаха вместо Георги Терзиев, Натанаел, Марселиньо и Якуб Шверчок.

През първата част "Лудогорец" беше много по-активен и до 30-ата минута удари два пъти гредите. Първо това се случи в петата минута след изпълнение на Вандерсон. Само две минути по-късно и вратарят на "Локомотив" Мартин Луков се намеси добре след изстрел на Лукас Саша.

В 28-ата минута отново много активният Саша беше в центъра на събитията, но този път ударът му срещна гредата. До края на първата част не се случи нищо по-интересно, а домакините вече нямаха и такова предимство, след като "Локомотив" се прибра плътно в своята половина.

На почивката Пауло Аутуори предприе действия и направи две промени. Той извади Светослав Дяков и Върджил Мисиджан, а на техните места влязоха Марселиньо и Жоао Пауло.

"Лудогорец" отново се активизира и само три минути след подновяването на играта домакините получиха дузпа. Топката се удари в прилепената до тялото на Томашевич ръка и реферът Станислав Тодоров отсъди 11-метров удар.

Кешеру застана зад топката, но Луков се справи и успя да спаси изстрела на румънеца.

До края на двубоя се игра изцяло пред вратата на "Локомотив", но защитата в черно-бяло се представи на много високо ниво и спираше атаките на шампионите.

Бруно Акрапович прибра отбора си и заложи на котраатаки, които в крайна сметка донесоха резултат. В 86-ата минута Рафаел Форстър не действаше концентрирано и от това се възползва Филип Михалевич. Нападателят на "Локомотив" открадна топката и от малък ъгъл я вкара в мрежата на Ренан – 0:1.

В заключителните минути силите на отбора от Разград не стигнаха за нищо повече освен още един удар в гредата, дело на Шверчок.

Поражението е първо за "Лудогорец" на собствения му стадион в шампионатен мач от 5 ноември 2017 г., когато отстъпи на ЦСКА.

Дневник