Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс обяви, че няма да участва на турнира в Торонто, който започва през следващата седмица. Американката цитира "лични причини", които отлагат началото на сезона на твърди кортове.

"Разбира се ние сме разочаровани, че Серена няма да играе пред феновете в Канада. Всички очаквахме с нетърпение нейното участие и да я видим в действие, но трябва да се съобразим. Въпреки това турнирът остава много силен", съобщиха организаторите от "Тенис Канада".

Всички от Топ 10 в женската ранглиста ще участват в турнира, а общо 22 от първите 25 потвърдиха участието си. Надпреварата започва в понеделник, а №1 в основната схема е водачката в ранглистата Симона Халеп, а втора – Каролине Вознячки.

 Последният мач на Серена Уилямс беше финалът на "Уимбълдън", който тя загуби от Анжелик Кербер. През миналата седмица тя взе участие в демонстративен турнир Silicon Valley Classic в САЩ, където обаче допусна най-тежкото поражение в своята кариера - 1:6, 0:6 от Джоана Конта.

Мястото на 36-годишната американка в схемата ще заеме Татяна Мария от Германия.

Дневник