Левски" записа победа в дебюта на новия си треньор Славиша Стоянович, след като надигра с 2:0 "Ботев" (Враца) като гост. Срещата се игра на стадиона в Монтана, а символичните домакини затрудниха много сините, като бяха близо дори до това да вземат нещо от двубоя.

Станислав Костов изведе столичния тим напред още в осмата минута. Крайното 2:0 оформи Жерсон Кабрал шест минути преди последния сигнал.

Победата е втора за сините от началото на сезона, след като в първия кръг тимът надигра и "Ботев" като гост. В предишния си двубой "Левски" направи 2:2 с "Черно море" в София.

 В големи периоди от срещата "Левски" показа колебания и направи много пропуски. През втората част инициативата беше на страната на домакините от Враца, които поставиха под натиск сините.

Новият треньор започна със само един българин в стартовия състав в лицето на Станислав Костов. Именно централният нападател беше основна фигура в осмата минута, когато тимът излезе напред в резултата.

След флангова атака отдясно топката стигна до Костов. Първоначално той се размина с топката, което заблуди защитник на "Ботев" и помогна на нападателя. Той се възползва и с левия крак прокара топката в мрежата на Николай Кръстев – 0:1.

Ранният гол внесе напрежение в редиците на врачани, които дълго не успяха да се оттърсят и да организират опасна атака пред вратата на "Левски". Тимът на Славиша Стоянович също нямаше толкова положения на сметката си.

Едва в 44-ата минута "Ботев" стигна до опасност и Йордан Апостолов опита да прехвърли вратаря на "Левски" Мартин Полачек, но не улучи вратата. Малко по-рано съставът от Враца поиска и дузпа за удар в ръката на играч на "Левски".

При шут от дистанция топката срещна ръката на Станислав Костов, която не беше до тялото му, но съдията Стефан Апостолов подмина ситуацията.

След почивката съставът на Сашо Ангелов беше много по-активен и опита да притисне сините в собствената им половина. Футболистите в зелено разчитаха на много центрирания, но така и не успя да застраши сериозно Мартин Полачек.

В последния четвърт час "Ботев" се оголи сериозно, търсейки изравнително попадение и това се оказа решаващо. В 85-ата минута при една контраатака Кабрал изскочи отляво, финтира защитник и с мощен удар с левия крак не остави никакви шансове на Кръстев – 0:2.

"Със сигурност главната цел бяха трите точки. Имах само три-четири тренировки и много малко може да се промени за това време. Много труден мач, тежко време, беше много горещо. Имахме проблеми в организацията на играта, но със сигурност можем да се представяме по-силно", коментира Стоянович.

Треньорът още веднъж каза, че се нуждае от подсилване на състава на някои ключови постовен.

"Не знам как е било преди, но сега беше малко спокойно. Искам жар и енергия. Трябва да говорим за някои позиции, които да попълним. Ситуацията е такава каквато е и не можем да променим много, но на някои позиции ни трябват попълнения.Ще говорим за това с президента", сподели още Стоянович.