ЦСКА оглави еднолично класирането в Първа лига след трета поредна победа от началото на сезона. Червените разгромиха на "Българска армия" гостуващия "Дунав" с 3:0, а можеха да постигнат и още по-убедителен успех.

Звездите в атаката на ЦСКА Мауридес и Кирил Десподов отбелязаха по един гол, а веднъж Мартин Ковачев се разписа в собствената си мрежа.

Двубоят беше последна репетиция за ЦСКА преди сблъсъка с "Копенхаген" в третия предварителен кръг на Лига Европа. Червените приемат датския отбор в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски".

Гостите от Русе предложиха затворена игра и на практика в голяма част от мача изобщо не минаваха центъра. Футболистите на Малин Орачев успяха да задържат нулевото равенство почти до края на първата част. Преди това ЦСКА имаше много положения, но много добре се представи и стражът на русенци Станислав Антонов.

Все пак в 39-ата минута той беше безпомощен при изстрел с глава на Мауридес. Бразилецът засече меко центриране на Борис Секулич, който пък получи подаване от Десподов.

Преди това Мауридес направи два пропуска, единия от които беше от много близко разстояние.

Все пак бразилецът затвърди добрата си форма, като дотук пропусна да вкара само в един мач за отбора. Откакто подписа с ЦСКА Мауридес се разписа три пъти в срещите с "Адмира" в Лига Европа и веднъж в дебюта си с "Локомотив" (Пловдив). Само при гостуването на "Витоша" в предходния кръг Мауридес не вкара.

В заключителната част на първото полувреме ЦСКА удвои аванса си, благодарение на грешка в русенската защита. Вратарят Антонов излезе неразчетено да чисти топката с глава, но я прати в краката на капитана си Мартин Ковачев, а от там тя влетя в мрежата за втори път.

Много бързо след почивката червените вкараха трети гол, който окончателно уби интригата. Точен беше Кирил Десподов, койот беше изведен по хубав начин, той технично залъга Божидар Васев и с плътен удар с левия крак вкара в мрежата на Антонов – 3:0.

До края на двубоя се игра пред вратата на "Дунав", но ЦСКА сериозно свали и темпото. Треньорът Нестор Ел Маестро извади Десподов, Рубен Пинто и Едвин Джеси, за да ги пази за срещата с "Копенхаген".

На терена се появи и последното ново попълнение на червените Евандро, който дори имаше шанс да вкара, но не се възползва.

От началото на сезона ЦСКА се намира в много силна форма, като записа трети пореден успех. Освен това съставът на Нестор Ел Маестро има голова разлика 7:0.

Дневник