Григор Димитров очаква с нетърпение завръщането си на корта след близо едномесечна пауза. Българският тенисист не е играл официални мачове след отпадането в първия кръг на "Уимбълдън", но във вторник ще започне сезона си на твърди кортове с участие в Торонто. Димитров е пети поставен в основната схема и във втория кръг ще срещне победителя от мача между Фернандо Вердаско и Петер Гойовчик.

"Понякога мислиш, че само с талант ще печелиш мачове, но ситуацията е много по-различна. Никога не съм гледал на себе си по този начин. Вероятно съм талантлив, но талантът не ти носи победи. Помага ти понякога, но не печели мачове", каза Димитров пред официалния сайт на АТП.

"Може да ти помогне да спечелиш два, три, четири мача, но толкова. Ако искаш да си шампион от Големия шлем, да си №1 в света, има много други неща, които трябва да правиш", допълни петият в световната ранглиста.

Димитров започва сезона на твърди кортове с много надежди и очаквания. През миналата година той спечели титлата от "Мастърса" в Синсинати, както и финалния турнир за годината в Лондон. На US Open Димитров отпадна във втория кръг, където взе само 45 точки.

Общо до края на годината той има да защитава над 2500 точки в световната ранглиста.

"Никога не съм бил от тези играчи, които се концентрират върху парите от наградни фондове и точките. Винаги се насочвам към позитивите. Беше тежко да загубя в първия кръг на "Уимбълдън", но трябва да извадя позитивите от тази негативна ситуация. Знам, че това е едно от най-трудните неща в тениса - да останеш позитивно настроен след загуба", добави българинът.

Според него в момента не е важно да мисли за позицията си в ранглистата и не си прави сметки дали може да се върне в челните позиции.

"Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна до номер 2, 3 или 4 в света. Концентриран съм върху голямата картина и нещата, които искам да подобря. Понякога два-три мача могат да обърнат нещата. Ако останеш спокоен и правиш правилните неща, не знаеш кога ще се промени

dnevnik.bg