Вратарят на "Челси" Тибо Куртоа е много близо до напускане на клуба, съобщи британският "Телеграф". Белгийският футболист все още не е започнал тренировки за новия сезон, като до момента не дава обяснение защо се е забавил.

Според изданието Куртоа е трябвало да бъде в неделя на стадион "Уембли", за да гледа съотборниците си срещу "Манчестър сити" в двубоя за "Къмюнити шийлд". В крайна сметка вратарят не се появи в Лондон, като не е дал обяснение.

В събота Куртоа беше в Белгия, където получи почетен плакет от бившия си отбор "Генк". В понеделник в 16 ч. местно време обаче Куртоа е трябвало да бъде на базата на "Челси" в Кобъм, за да започне тренировки заедно с Еден Азар, Н'Голо Канте, Миши Бачуай, Гари Кейхил и Оливие Жиру. Вратарят обаче не се е появил без да обяви причина.

Куртоа се опитва да си уреди трансфер в "Реал" (Мадрид), като през миналата седмица агентът му Кристоф Енроте е съобщил на "Челси", че за вратаря има предложение от 35 милиона паунда.

Според Sky Sports сините веднага са се активизирали в търсене на нов вратар, който да бъде привлечен преди затварянето на трансферния прозорец в четвъртък 9 август. "Челси" вече привлече 38-годишният Роб Грийн, който обаче ще изпълнява ролята на резерва.

Двете основни цели на пазара са Джак Бътланд, който е собственост на изпадналия от Висшата лига "Стоук сити", както и Серхио Рико от "Севиля".

dnevnik.bg