Фернандо Вердаско ще е съперникът, срещу когото Григор Димитров ще се завърне в игра. Двамата ще играят във втория кръг на мастърса в Торонто.

Испанецът започна с бърза и убедителна победа. Той се наложи с 6:2, 6:2 срещу Петер Гойовчик само за 56 минути.

Германецът нито веднъж в мача не успя да затрудни съперника си при негов сервис. Вердаско, от своя страна, използва възможностите си и с лекота спечели.

Това ще е третият мач между Димитров и испанеца само за тази година, като българинът допусна две поражения. Най-напред той загуби в Индиън Уелс, а след това падна и на "Ролан Гарос".

Общо двамата са се срещали пет пъти. Димитров има две победи - от 2014 и 2015 г.

Българинът си взе дълга почивка и не е играл след ранното си отпадане от "Уимбълдън". Той започва сезона на твърди кортове с много надежди и очаквания. През миналата година спечели титлата от мастърса в Синсинати, както и финалния турнир за годината в Лондон. На US Open Димитров отпадна във втория кръг, където взе само 45 точки.

"Понякога мислиш, че само с талант ще печелиш мачове, но ситуацията е много по-различна. Никога не съм гледал на себе си по този начин. Вероятно съм талантлив, но талантът не ти носи победи. Помага ти понякога, но не печели мачове", каза Димитров пред официалния сайт на АТП.

dnevnik.bg