Испанският шампион "Барселона" е отправил официална оферта към "Манчестър юнайтед" за халфа Пол Погба, съобщи Sky Sports Italia. Предложението е било на стойност 45 милиона паунда плюс Джери Мина и Андре Гомеш, но е било отхвърлено от "червените дяволи".

Новината идва няколко дни, след като стана ясно, че агентът на Погба Мино Райола се е срещнал с шефовете на "Юнайтед" в опит да ги убеди да пуснат халфа. Френският национал е изразил желанието си да напусна английския тим, но от "Юнайтед" не са склонни да го пуснат.

Погба започна кариерата си именно на "Олд Трафорд", но през 2012 г. премина в "Ювентус" като свободен агент. През 2016 г. "Юнайтед" си го върна плащайки 93 милиона паунда, с което го направи най-скъпият футболист в света.

Французинът има още три години от договора си с "червените дяволи". Не е сигурно дали сделка ще се осъществи, след като до края на трансферния прозорец в Англия има само два дни. През тази година клубовете във Висшата лига се договориха трансферният период да приключи преди началото на сезона.

От "Барселона" се надяват включването на Мина в предложението да убеди "Юнайтед" да приеме. Английският клуб търси нов защитник, а именно 23-годишният колумбиец е един от спряганите в списъка на Жозе Моуриньо. Той премина в "Барселона" в началото на годината, но получи малко шансове за изява на "Камп ноу".

Португалецът Андре Гомеш е част от "Барселона" от 2016 г., когато беше купен от "Валенсия". Халфът обаче така и не успя да си извоюва титулярно място на "Камп ноу".

Дневник