Григор Димитров се завърна в игра с победа срещу силен съперник. Българският тенисист направи обрат за 4:6, 6:2, 7:6 (5) срещу Фернандо Вердаско във втория кръг на мастърса в Торонто.

Мачът няколко пъти беше прекъсван заради дъжд, но двамата все пак успяха да го завършат.

Следващият съперник на Димитров ще е победителят между Милош Раонич и Франсис Тиафо. Преди година българинът отпадна в третия кръг след загуба от Робин Хаасе.

Двубоят започна с ранен пробив за Вердаско. Той се оказа и ключов за развоя на първия сет, като испанецът съхрани преднината си до края и спечели.

Във втория Димитров съумя да заиграе по-силно и използва възможностите си. Петият в световната ранглиста проби за 3:1, а след това увеличи преднината си и изравни.

Българинът успя в няколко случая да се защити в третия сет. Най-напред Вердаско поведе с 40:15 при сервис на съперника си, но Димитров се измъкна и взе гейма. След това испанецът имаше още две възможности да пробие, но и този път не можа.

При 5:4 в своя полза Димитров имаше мачбол при възможност за пробив, а Вердаско се справи. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който българинът се представи по-добре. Той стигна до победата след продължително разиграване.

Това беше третият мач помежду им през сезона, като Димитров взе първи успех.

Дневник