Шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович се класира с лекота за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Носителят на 13 титли от Големия шлем победи канадеца Питър Полански с 6:3, 6:4 за 84 минути.

Джокович пласира седем аса, спечели 84% от точките след свой първи сервис и не даде нито един шанс за пробив на съперника. Сърбинът реализира два пробива при шестте си възможности, което се оказа достатъчно за убедителен успех срещу участващия с "уайлд кард" Полански.

Четирикратният шампион в Откритото първенство на Канада записа втора победа от два мача с 30-годишния канадец. Предишната им среща беше в Монреал през 2009 г., когато сърбинът се наложи с 6:4, 7:6 (6).

 В спор за място в четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу поставения под №7 Доминик Тийм от Австрия или гръцкия тийнейджър Стефанос Циципас. Сърбинът е третият тенисист, който си осигури място в третия кръг, след Григор Димитров и Марин Чилич.

Димитров премина през много тежък мач с Фернандо Вердаско. Българинът направи обрат и спечели с 4:6, 6:2, 7:6 (5). В следващия кръг световният №5 ще срещне победителя от мача между канадеца Милош Раонич и американеца Франсис Тиафо.

Дневник