Може ли ЦСКА да надскочи себе си срещу "Копенхаген"? Ще успее ли "Лудогорец" да постигне задължителната победа срещу "Жрински"?

Отговорите на тези въпроси изцяло или частично ще дойдат тази вечер, когато българските представители са домакини в първите си мачове от третия квалификационен кръг в Лига Европа.

Червените приемат "Копенхаген" в 20.45 ч. на "Васил Левски", като мачът ще бъде излъчен по БНТ1. В 20.00 часа започва двубоят на "Лудогорец" с "Жрински", който ще се предава по "Диема спорт".

 ЦСКА се намира в отличен момент, като отстрани "Рига" и "Адмира" в Лига Европа, а в Първа лига постигна победи и в трите си мача при голова разлика 7:0. До момента през сезона отборът няма допуснат гол в четирите си срещи като домакин.

Този път предизвикателството е от много по-висока класа. "Копенхаген" е в серия от пет поредни победи във всички турнири при голова разлика 15:0.

ЦСКА няма да може да използва двама от титулярите си - капитана Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които са наказани.

Червените призоваха привържениците си за подкрепа. Преди два дни клубът обяви, че са продадени над 10 000 билета. Полицията призова феновете да идват рано на стадиона, защото ще бъдат взети строги мерки за сигурност и ще има щателни проверки на входовете. Отделно за сектор Г, където са най-запалените привърженици на българския отбор, първоначално ще бъдат отворени само два входа и евентуално след това - още два.

Ако ЦСКА отстрани "Копенхаген", ще играе в плейофа за влизане в групите с "Аталанта" или "Апоел" (Хайфа).

"Лудогорец" е на другия полюс. Отборът започна сезона с поглед към групите на Шампионската лига, отпадна от турнира след поражение срещу "МОЛ Види". След това дойде и загубата от "Локомотив" (Пловдив), което увеличи напрежението в клуба.

Ръководството на шампионите призова запалянковците да върнат вярата си в тима. "Да, отборът не спечели правото да се бори за класиране в груповата фаза на Шампионската лига. Неубедителен е стартът и в първенството. Тези несполуки естествено предизвикаха негативни емоции сред всички вас, верните фенове, които от дълго време подкрепяте отбора и свикнахте да преживявате големи европейски вечери", се казва в обръщението.

"Лудогорец" има отличен жребий и ако преодолее "Жрински", ще играе с някой между грузинския "Торпедо" (Кутаиси) и албанския "Кукеши".

Дневник