Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал победи с 6:2, 6:3 в мача си с Беноа Пер. Двубоят беше вълнуващ въпреки изразителния резултат.

Освен дъжда над Торонто, довел до няколко прекъсвания на срещата, зрителите видяха и необичайна серия от пробиви във втория сет.

В третия кръг Надал ще играе със Стан Вавринка, който направи драматичен обрат за 1:6, 7:6 (2), 7:6 (10) срещу унгареца Мартон Фучович.

Испанецът имаше проблеми със сервиса си и това усложни задачата му. Въпреки това той имаше нужда от малко повече от час игра, за да спечели.

"Разбира се, че не бях на 100%. Вярно е, че със сервиса ми през втория сет имах някои проблеми, но ретурът ми работеше добре. Според мен по-важни бяха грешките от основната линия", каза Надал.

Той спечели убедително първия сет след два пробива, като не даде никакви възможности на съперника си. Във втория той проби рано за 2:0, но с това започна серия от седем последователни пробива в мача. При 5:3 Надал успя да сложи край на колебанията си и спечели двубоя.

Испанецът ще играе с Вавринка в ранните часове в петък. Тази вечер от 18.00 часа е двубоят на Григор Димитров с Франсис Тиафо.

Дневник