Кубрат Пулев ще се завърне на ринга на 27 октомври в София, обяви самият той. Българският боксьор ще се бие срещу британеца Хюи Фюри, а победителят от елиминационния мач ще стане официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

"Датата вече е ясна – 27 октомври. Направихме всичко възможно с моята нова промотърска партньорска компания. Смятам, че ще бъде едно голямо шоу и зрелище от гледна точка на това, че противникът е доста сериозен", каза Пулев пред "България он ер".

До момента Пулев се размина с мачове с Дилиън Уайт и Джарел Милър, но IBF насрочи търг за определяне на мястото и датата за бой с Фюри. "Той вече каза, че няма проблем и играе."

"Съперникът ми е добър, млад е и голям. Мисля, че е много свеж за професионалния бокс и е много мотивиран, защото този мач дава голям шанс. Победителят евентуално ще срещне Антъни Джошуа, ако той е победил Поветкин", каза още Пулев.

Българският боксьор обеща, че ще се бие с Джошуа след време, и потвърди, че няма да избяга от среща с носителя на четири от поясите в тежката категория.

"Преди не ми вярваха, че ще се бия и с Кличко. Както тогава го казах и се случи, сега казвам, че ще срещна и Джошуа. Все пак първо трябва да победя, така че да не слагаме яденето преди тигана."

Пулев добави, че е напълно възстановен от контузията, която имаше през октомври 2017 г. и го спря от мач с Джошуа.

Последните два мача на българина отново бяха в София, като на 3 декември 2016 г., той нокаутира в третия рунд Самюел Питър, а на 28 април 2017 г. победи по точки Кевин Джонсън.

Съперникът на Пулев Фюри е братовчед на бившия световен шампион Тайсън Фюри. Британецът е на 23 години и е висок 198 см. Фюри има 21 победи в 22 мача на професионалния ринг, а единствената му загуба дойде на 23 септември 2017 г. по точки срещу Джоузеф Паркър.

Дневник