Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че резултатите от първата фаза на световното първенство ще са ключови. Думите му дойдоха месец преди началото на турнира, който ще се проведе в България и Италия.

Националите се подготвяха три седмици на Белмекен, а в петък им предстои открита за публиката двустранна игра в "Христо Ботев" в София.

България е в група D в първата фаза от световното заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико.

"Голямата цел е финалната фаза на световното първенство, но трябва да започнем поетапно. С оглед на регламента най-важното за доброто класиране е представянето в първата фаза. Така че ние трябва да се концентрираме точно върху тази първа фаза между 9 и 18 септември във Варна, която може да ни даде шансове да стигнем до финалите в Италия. Очаквам сериозна подкрепа. Първият ни мач срещу Финландия е от 20.30 часа на 9 септември, веднага след манифестацията", каза Константинов.

"Надяваме се въздухът да ни стигне. Затова водим високопланинска подготовка. След това слизаме във Варна, където да продължим да се готвим за първата фаза на световното първенство, която ще се играе в Двореца на културата и спорта. Надявам се, че момчетата ще бъдат подготвени и ще бъдат здрави, за да дадат максимума за това световно първенство", добави селекционерът.

По думите му подкрепата на публиката е най-силната мотивация за волейболистите. "Вярвам, че заедно ще направим добър спектакъл, който ще бъде видян по целия свят. Това е най-големият форум в спорта ни. Надявам се, че ще зарадваме нашите фенове с достойно класиране именно на световното първенство."

Билетите за световното се продават в мрежата на Eventim.

Дневник