„Левски Лукойл" продължи мащабната си лятна селекция с привличането на национала Христо Захариев. Лекото крило е последното попълнение на българския баскетболен шампион, който през новия сезон си постави за цел пробив в Европа.

По-рано сините привлякоха двамата от най-успешните български играчи - близнаците Калоян и Деян Иванови, както и двама чужденци - американеца Патрик Рембърт и сърбина Никола Маравич. Божидар Аврамов и Асен Великов пък преподписаха с отбора.

Захариев е юноша на "Славия", а още на 16 години дебютира в мъжкия баскетбол с екипа на "Спартак МВР". Когато е на 17, той заминава за Италия, където играе за "Варезе". През 2010 г. се завръща в България, като се състезава последователно за "Черноморец", "Рилски спортист" и "Левски".

През 2015 г. Захариев отново поема към Италия, като изкарва един сезон в "Триест". През зимата на 2016 г. той се присъединява към "Лукойл Академик", а през последния сезон носеше екипа на "Балкан" (Ботевград).

Високият 197 см Захариев е трикратен шампион на България - два пъти с "Лукойл Академик" (2016 и 2017 г.) и веднъж с "Левски" (2014 г.).

dnevnik.bg