Сезонът във Висшата лига започна с победа за "Манчестър юнайтед". Воденият от Жозе Моуриньо отбор се наложи с 2:1 срещу "Лестър" у дома.

Двубоят не беше особено вълнуващ. "Юнайтед" взе контрол с ранен гол на Пол Погба от дузпа още в третата минута. В заключителните минути Люк Шоу удвои, а в добавеното време Джейми Варди окрили "лисиците" да се борят за точката в последните секунди.

Моуриньо започна с Маркъс Рашфорд на върха на атаката, а до него действаха Алексис Санчес и Хуан Мата. Белгийският национал Ромелу Лукаку остана резерва.

В началото на мача домакините получиха дузпа за игра с ръка на Амарти в наказателното поле. Погба изпълни точно и даде преднина на отбора си.

В 28-ата Давид де Хеа спаси удар отблизо на Мадисън. До почивката Каспер Шмайхел се справи с изстрели на Погба и Шоу.

В средата на втората част Мата стреля опасно, но след рикошет топката излезе покрай вратата. В 83-ата минута Шоу получи вляво в наказателното поле, преодоля съперник и с диагонален удар преодоля Шмайхел.

В добавеното време Перейра центрира от ляво, защитата и Де Хеа оставиха Варди да стигна до топката след рикоширането ѝ в гредата и отблизо той намали. "Лестър" се хвърли в търсене на изравняване в оставащите секунди, но нямаше успех.

Дневник