Григор Димитров изтегли тежък жребий за турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати, който започва през следващата седмица. Българският тенисист попадна в един поток със световния №1 Рафаел Надал, шампионът от "Уимбълдън" и третият в ранглистата Александър Зверев. Димитров има да защитава 1000 точки в Синсинати, след като преди година спечели титлата.

Световният №5 е пети поставен в схемата и ще стартира от втори кръг. Там негов съперник ще бъде победителят от срещата между Дамир Джумхур и Миша Зверев. Още в трети кръг Димитров може да се изправи срещу Джокович, който започва със Стив Джонсън, а във втория кръг го чака Адриен Манарино или Марко Чекинато.

Надал е водач на основната схема, но и в неговата част е трудно. Испанецът стартира срещу Милош Раонич или квалификант във втори кръг, а след това евентуално ще чака Денис Шаповалов или Кайл Едмънд.

Среща с по-малкият от двамата братя Зверев, Димитров или останалите от потока му могат да имат само на полуфинал. Преди това германецът може да играе с Джон Иснър и Пабло Кареньо Буста, които са поставените в неговата четвърт.

В турнира в Синсинати ще участват всички звезди в мъжкия тенис, след като световният №2 Роджър Федерер също се завръща на кортовете. Швейцарецът си взе почивка след отпадането на "Уимбълдън", но сега започва подготовката си за US Open.

Надпреварата от сериите "Мастърс" в Синсинати започва на 13 август и ще бъде предавана в каналите на "Макс Спорт". Жребият при мъжете можете да откриете тук.

Междувременно Рафаел Надал постигна впечатляващ обрат срещу Марин Чилич и се класира за полуфиналите в Торонто. Левичарят от Майорка се справи с хърватина след 2:6, 6:4, 6:4 след 2.21 часа.

Надал ще срещне Карен Хачанов, а в другия полуфинал се срещат Кевин Андерсън и Стефанос Циципас.

Дневник