Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо смята, че ролята му в клуба се е променилоа и в бъдеще той ще бъде треньор на "червените дяволи". Португалецът говори след победата с 2:1 над "Лестър", която даде начало на сезона във Висшата лига.

Моуриньо обяви, че се е примирил с липсата на трансферна активност от клуба през лятото. "Червените дяволи" привлякоха двама нови за общо 70 милиона паунда – халфът Фред от "Шахтьор" и Диого Далот от "Порто".

Въпреки това Моуриньо искаше централен защитник, но опитите му да вземе Хари Магуайър, Тоби Алдервейрелд или Диего Годин, се оказаха неуспешни.

"Тук говорим за футболен мениджмънт и ролята на мениджърите се променя много. Мисля, че в бъдеще трбява дани наричат старши треньори. Ще чакаме до края на ноември, за да знаем дали можем да се борим за титлата", каза Моуриньо.

През лятото той няколко пъти критикуваше шефовете си, че не отделят средства. Моуриньо обяви, че е дал списък от петима играчи на Борда, но близо месец не е получил отговор. След това Специалния заяви, че очаква труден сезон с настоящия състав.

"Доволен съм от победата и начина, по който играхме. "Лестър" е един добър отбор, който инвестира далеч повече от нас на трансферния пазар. Трябва да признаем, че много отбори са силни в Англия – забравете за името, историята или фланелката", каза още Моуриньо.

Дневник