Кристиано Роналдо определи като сбъдната мечта трансфера си от "Реал" (Мадрид) в "Ювентус". През лятото петкратният носител на "Златната топка" напусна Мадрид след девет години престой на "Сантяго Бернабеу", за да започне нова страница в кариерата си. "Чувствам се прекрасно тук. Щастлив съм, защото хората са много мили", каза Роналдо пред клубната телевизия на "бианконерите".

"Избрах Ювентус, защото това е един велик клуб. Откакто бях дете, винаги гледах мачовете на отбора и си казвах, че някой ден ще играят там", каза Роналдо.

Португалецът заяви, че е усетил през годините топлото отношение на феновете в Италия. Според него решението да подпише с "Ювентус" е лесно заради историята, която тимът притежава.

През миналия сезон Роналдо вкара на "Ювентус" със задна ножица в Шампионската лига, а след края на двубоя беше изпратен с аплодисменти от феновете на "бианконерите". Според него и това е наклонило везните в полза на преминаването му.

"Спомням си това всеки ден, такова нещо не ми се беше случвало. В Шампионска лига срещу "Ювентус", вкарваш на четвъртфинал и виждаш, че всеки на стадиона ти ръкопляска. Беше невероятно чувство. Не бих казал, че беше ключовият момент в моето решение, но всеки детайл помага. Помага, когато видиш, че хората те харесват, феновете и клубът те харесват, чувството е напълно различно", добави португалецът.

При представянето си Роналдо обеща, че ще помогне на "Ювентус" да се качи на следващото ниво. Всички в Торино очакват триумф в Шампионската лига, но нападателят не бърза да си поставя цели.

"Моят приоритет е да се справя възможно най-добре, да бъда професионален, да опитам да направя отбора по-добър. Това е моята работа, ще се опитам да се насладя възможно най-много. Знам, че ще бъда подготвен, но първият ми гол няма значение. Просто искам да съм готов. Искам да съм в добра форма, да помогна на отбора, да печелим трофеи. Само това искам", каза още петкратният носител на "Златната топка".

Дневник