Левски" постигна втора поредна победа под ръководството на новия си треньор Славиша Стоянович и оглави класирането в Първа лига. Сините надвиха "Дунав" като гост с 2:1, въпреки че изоставаха в резултата.

Русенци откриха в началото на втората част след точно изпълнена дузпа от Божидар Васев, но след това "Левски" обърна с попадения на Жерсон Кабрал и Холмар Ейолфсон.

След четири мача "Левски" има 10 точки от три победи и едно равенство. Сините са с голова разлика 7:3 и имат с точка повече от ЦСКА, който е и с мач по-малко.

През първото полувреме и двата тима имаха доста положения, но не успяха да ги реализират. Още в първата минута Светослав Ковачев можеше да изведе "Дунав" напред, но не уцели вратата.

След това "Левски" пропусна три възможности чрез Обертан, Ивайло Найденов и Кабрал. Младият Найденов, който изненадващо започна сред титулярите остана сам срещу вратаря Филип Димитров, но не успя да го преодолее. Кабрал пък стреля над вратата от точката на дузпата.

Втората част започна много по-добре за домакините от Русе, които откриха резултата в 53-ата. Аймен Белаид фаулира Ковачев в наказателното поле и съдията Станислав Ставров посочи бялата точка.

Божидар Васев беше точен и изведе "Дунав" напред.

Радостта на домакините обаче продължи само шест минути, след като "Левски" успя да изравни в 59-ата минута. Жорди Гомес центрира в наказателното поле, а Жерсон Кабрал я засече от движение.

Изравнителното попадение даде голяма увереност на тима на Славиша Стоянович и сините се устремиха в атака. Треньорът предприе и промени, а влизането на Станислав Иванов усили нападателната мощ на отбора.

В 78-ата минута Габриел Обертан стреля, но ударът му срещна гредата. Въпреки това топката остана в "Левски", Кабрал центрира и защитникът Холмар Ейолфсон се разписа с глава – 1:2.

Дневник