Севиля" може да не излезе в мача за Суперкупата на Испания срещу "Барселона" заради решение на Испанската футболна федерация, което беше определено като спорно. Андалусийците обявиха, че ако съперникът им има повече от трима футболисти с националност извън Европейския съюз, няма да играят.

В срещите от Ла Лига е разрешено отборите да използват трима, които са с паспорти извън ЕС. Испанската федерация обаче обяви двубоят за Суперкупата като неофициален и в него няма да важат ограничения.

"Футболен клуб "Севиля" остана изненадан от решението на Испанската футболна федерация (RFEF) при това само 24 часа преди двубоя за Суперкупата. При последното съобщение за сезон 2018-19 беше обявено, че ще важат правилата с ограничения на играчите с чуждестранни паспорти", съобщиха финалистите за Купата на краля.

От "Севиля" добавиха, че правният отдел на клуба проучва възможността да бъде пусната жалба. Андалусийците съобщиха още, че се обсъжда бойкотиране на срещата.

В момента "Барселона" има четирима футболисти с паспорти извън ЕС – бразилците Марлон, Малкъм и Артур, както и чилиецът Артуро Видал. Наскоро пък Филипе Коутиньо получи португалски паспорт, след като съпругата му е родом от там.

Другите звезди на каталунците Лионел Меси и Луис Суарес пък са с испански паспорти.

Двубоят за Суперкупата на Испания е в неделя от 23 часа и ще се играе на стадиона в Танжер, Мароко.

Дневник