Барселона" спечели Суперкупата на Испания за 13-и рекорден път в своята история, след като се наложи с 2:1 над "Севиля". Каталунците стигнаха до успеха в Танжер, където се игра срещата. Победата обаче дойде много драматично, благодарение на спасена дузпа от Марк-Андре тер Стеген в добавеното време.

"Барселона", който постигна дубъл през миналия сезон, трябваше да обръща резултата, след като още в деветата минута "Севиля" откри. Пабло Сарабия се разписа за андалусийците, а след това Жерар Пике и Усман Дембеле бяха точни за "Барселона".

Още преди срещата се разрази скандал, след като от "Севиля" заплашиха да бойкотират сблъсъка. В крайна сметка мач имаше и той предложи много емоции.

Двубоят в Танжер влезе в историята и като първият, в който беше използвана технологията за видеоповторения (VAR). Съдията Карлос Серо дел Гранде трябваше да прибегне до технологията, за да види дали Сарабия не се намира в засада при попадението в деветата минута.

В деветата минута Луис Муриел навърза двама защитници в синьо-червено и подаде към Сарабия, а той с хубав удар с левия крак се разписа в мрежата на Тер Стеген.

Три минути преди почивката "Барселона" изравни. Меси стреля от пряк свободен удар, но топката срещна страничния стълб, после се отби във вратаря Томаш Вацлик и отново се върна от гредата преди Жерар Пике с шпагат да я засече в мрежата – 1:1.

След почивката каталунците вдигнаха оборотите след влизането на терена на Филипе Коутиньо и Иван Ракитич. Това даде резултат в 78-ата минута, когато Усман Дембеле вкара след пас на Меси.

Французинът се разписа с бомбен изстрел, който се отби в гредата и връхлетя в мрежата.

Още по-драматично стана в края, когато "Севиля" получи право да изпълни дузпа. Това стана в добавеното време, когато бившият футболист на "Барселона" Алеиш Видал беше повален от Тер Стеген в наказателното поле.

Уисам Бен Ядер застана зад топката и стреля в долния ляв ъгъл на Тер Стеген, но германският вратар се намеси и спаси.

Дневник