Новият треньор на "Байерн" (Мюнхен) Нико Ковач започна в клуба с трофей след спечелването на Суперкупата на Германия. Баварците стигнаха до убедителен успех с 5:0 над носителя на Купата на Германия "Айнтрахт" (Франкфурт).

Роберт Левандовски вкара хеттрик за "Байерн", а с по един гол се отчетоха Тиаго Алкантара и Кингсли Коман.

За седми път в историята си баварците спечелиха трофея след (1987, 1990, 2010, 2012, 2016 и 2017). В трети пореден сезон играчите на "Байерн" започват кампанията с отличието.

 Решаващи в мача се оказаха два гола на Левандовски в рамките на пет минути. Полският нападател се разписа в 21-ата и 26-ата минута след подавания на Йошуа Кимих и Ариен Робен, което до голяма степен сломи съпротивата на "Айнтрахт".

В 54-ата минута Левандовски се разписа още веднъж, след което на терена се появи и Коман. Французинът влезе в 58-ата минута и само пет минути по-късно вкара още едно попадение.

Крайният резултат 5:0 оформи Тиаго Алкантара след подаване на Коман.

"Доволен съм от отбора и от представянето ни днес. Суперкупата обаче не означава нищо сама по себе си. Чака ни тежък сезон, в който всички ще искат да свалят "Байерн" от върха", каза след двубоя Нико Ковач.

Дневник