Григор Димитров започва една от най-важните си седмици през настоящия сезон. Българският тенисист ще защитава титлата в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.

Това ще е последният голям тест за водещите играчи преди финалната надпревара от Големия шлем - US Open. Резултатите в Синсинати ще бъдат ключови за това как ще бъдат поставени тенисистите в Ню Йорк.

Димитров стартира седмицата от петото място в световната ранглиста с актив от 4700 точки. Миналогодишният шампион в Синсинати има да защитава 990 точки, като при определени обстоятелства може да се озова дори извън топ 10.

Българинът почива в първия кръг като поставен под №5. Първият му съперник ще е победителят от мача между босненеца Дамир Джумхур и германеца Миша Зверев, които ще играят във вторник.

Още в третия кръг Димитров може да срещне шампиона от "Уимбълдън" Новак Джокович. Носителят на 13 титли от Големия шлем се изправя тази нощ срещу американеца Стив Джонсън, а при успех ще играе във втори кръг с французина Адриан Манарино.

В тази най-горна четвърт на схемата беше и световният №1 Рафаел Надал. Испанецът обаче се оттегли, след като спечели мастърса в Торонто.

На негово място като "щастлив губещ" от квалификациите влезе Малек Джазири. Тунизиецът почива на старта и очаква във втория кръг Милош Раонич или Душан Лайович. В същия поток е полуфиналистът от Australian Open Кайл Едмънд, който ще играе с Денис Шаповалов или Франсис Тиафо.

Фаворитите във втората четвърт на схемата са Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър. Те са потенциални съперници на Димитров в полуфиналите.

В долната половина се събраха носителят на рекордните седем титли в Синсинати Роджър Федерер, Доминик Тийм, Хуан Мартин дел Потро и Кевин Андерсън.

В нея са още миналогодишният финалист Ник Кириос и двукратният шампион Анди Мъри, който участва с "уайлд кард". Мъри ще играе с поставения под №16 Лука Пуи, а другите най-интригуващи двубои от първия кръг са Давид Гофен срещу Стефанос Циципас, Стан Вавринка срещу Диего Шварцман, Кей Нишикори срещу Андрей Рубльов, Хьон Чун срещу Джак Сок и Джон Иснър срещу Сам Куери.

Световната ранглиста

1. Рафаел Надал - 10 220 точки
2. Роджър Федерер - 6480
3. Хуан Мартин дел Потро - 5410
4. Александър Зверев - 4845
5. Григор Димитров - 4700
6. Кевин Андерсън - 4535
7. Марин Чилич - 4085
8. Доминик Тийм - 3665
9. Джон Иснър - 3570
10. Новак Джокович - 3445

Дневник