Григор Димитров ще е част от Отбора на Европа за второто издание на купа "Лейвър". Българският тенисист ще си партнира с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен. Капитан на европейския тим отново ще е шведската легенда Бьорн Борг, а вицекапитан - Томас Енквист.

В Отбора на света ще бъдат аржентинците Хуан Мартин дел Потро и Диего Шварцман, австралиецът Ник Кириос, американецът Джон Иснър и южноафриканецът Кевин Андерсън. Капитан отново ще е Джон Макенроу, а негов асистент ще е брат му Патрик Макенроу.

Предстои да бъде обявен по още един участник в двата отбора. Тази година купа "Лейвър", която се организира от агенцията на Федерер Team 8, бразилския бизнесмен Жорже Леман и австралийската федерация по тенис, ще се проведе от 21 до 23 септември в Чикаго.

 "Нямам търпение да се присъединя към тези страхотни играчи. За мен е голяма чест да споделя корта с такива невероятни тенисисти и да имам възможността да бъда в един отбор с тях. Купа "Лейвър" е невероятно събитие и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на Европа да защити трофея", каза Димитров.

"Щастлив съм да приветствам Саша, Григор и Давид в отбора. Тримата имат невероятни мачове зад гърба си и аз съм техен почитател от дълго време. С тях в комбинация с Роджър и Новак имаме много силен отбор, който ни дава доста опции и гъвкавост. Тези момчета са страхотни бойци с изключителен дух", добави капитанът на Европа Бьорн Борг.

Купа "Лейвър" се провежда във формат с 12 мача - девет поединично и три на двойки. В първия ден всяка победа носи по една точка, във втория ден - по две точки, а в последния - по три.

През 2017 г. Отборът на Европа в състав Федерер, Надал, Зверев, Марин Чилич, Томаш Бердих и Фернандо Вердаско победи с 15:9 Отбора на света, в който бяха Иснър, Кириос, Сам Куери, Джак Сок, Денис Шаповалов, Франсис Тиафо и Танаси Кокинакис.

Дневник