Тотнъм" няма да се премести на новия "Уайт Харт лейн" преди края на октомври обявиха от клуба. "Шпорите" трябваше да открият новия си стадион на 15 септември с мач срещу "Ливърпул", но сблъсъкът с червените ще се проведе на "Уембли", където и в момента домакинства лондонският клуб.

Двубоят с новака във Висшата лига "Кардиф" също е преместен за "Уембли".

Причината за промяната е проблеми със сигурността, които трябва да бъдат решени. "Наскоро проведохме тестове, които показват, че все още имаме проблеми със сигурността, затова няма да бързаме с преместването на новия стадион", уточниха от "Тотнъм".

 Мачът от Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ между "Сиатъл сийхоукс" и "Оуклънд райдърс", която е на 14 октомври също беше преместена от новия "Уайт Харт лейн" на "Уембли".

"Знаем, че това е разочароваща новина за всички наши фенове и притежателите на сезонни карти, но в този момент е важно да се подкрепяме", каза президентът на "шпорите" Даниел Леви.

Очаква се първият мач на новия стадион на "Тотнъм" да бъде на 28 октомври срещу шампиона "Манчестър сити". Новият "Уайт Харт лейн" е с капацитет 62 хиляди места. Според непотвърдена информация съоръжението струва над 800 милиона паунда.

Дневник