Новакът в Първа лига "Ботев" (Враца) записа първа победа за сезона. Тимът, воден от Сашо Ангелов, победи столичния "Септември" с 2:1 като гост. С днешния успех врачани събраха три точки и отлепиха от последната позиция, на която се озова "Верея". Отборът от Стара Загора остава единственият без успех след първите четири кръга от шампионата.

"Ботев" поведе още в петата минута на мача след куриозен гол на Георги Стоичков. След центриране от десния фланг централният защитник прати неспасяемото топката в собствената си врата в ситуация, в която не беше притиснат от противников играч.

"Септември" беше близо до изравняване на резултата в 25-ата минута, но удар на Мирослав Будинов след центриране на Здравко Димитров се отби в гредата. Асен Чандъров получи шанс за добавка, но не намери вратата.

 Двубоят продължи да бъде двуостър с интересни ситуации пред двете врати, но без да се стигне до попадение. Десет минути преди почивката Будинов прати топката във вратата на "Ботев". Попадението обаче правилно беше отменено заради засада.

През второто полувреме домакините натиснаха и имаха няколко отлични ситуации да изравнят, но Крис Гади направи три пропуска.

В 75-ата минута "Ботев" удвои аванса си. Ивайло Михайлов пусна отлично подаване за Емил Стоев. Той намери около точката на дузпата Петър Атанасов, който изпрати топката под плонжа на вратаря Валентин Галев.

В добавеното време на мача "Септември" получи дузпа за нарушение на вратаря Красимир Костов срещу Александру Бенга. Капитанът на домакините Борис Галчев се зае с изпълнението и оформи крайния резултат.

Дневник