Хегемонът в Европа "Реал" (Мадрид) се изправя тази вечер срещу градския си съперник "Атлетико" (Мадрид) в първия си официален мач след напускането на голямата си звезда Кристиано Роналдо и треньора си Зинедин Зидан.

След девет сезона, в които спечели 15 трофея и отбеляза изключителните 450 гола в 438 мача, португалският нападател премина в италианския шампион "Ювентус". Французинът си взе почивка от футбола, след като само за две години и пет месеца изведе "Реал" до девет отличия, сред които историческите три поредни купи в Шампионската лига.

Двубоят тази вечер, който противопоставя победителя в Шампионската лига и носителя на Лига Европа, започва в 22.00 часа. Aрена на сблъсъка е стадион "Лилекула" в столицата на Естония Талин. Мачът ще бъде предаван пряко по bTV Action.

"Реал" се спря на Хулен Лопетеги за заместник на Зидан. Баскът водеше националния отбор на Испания, преди да бъде уволнен един ден преди началото на световното първенство в Русия заради договорката си с мадридчани. Неговите най-големи успехи като треньор са спечелването на европейските титли при 19 и 21-годишните с Испания.

В същото време "кралският клуб" реши да не взима директен заместник на Роналдо. Със задачата да поеме да запълни празнината от напускането на португалеца и да поеме лидерската роля в нападение ще бъде натоварен Гарет Бейл.

"Много сме щастливи, че той е с нас. Гарет е много мотивиран, зареден с надежда и работи изключително добре от началото на подготовката. Доволни сме от неговото отношение и желанието му. Той е ултра професионалист, който треньора с желанието на млад играч. Убедени сме, че ще има страхотен сезон", каза Лопетеги на пресконференцията преди мача с "Атлетико".

"Реал" привлече четирима нови играчи това лято. Най-голямото име, което пристигна на "Сантяго Бернабеу", беше вратарят на "Челси" Тибо Куртоа. Белите взеха още един играч на тази позиция - 19-годишния украинец Андрий Лунин. Другите нови са защитникът Алваро Ордиосола и бразилският нападател Винисиус Жуниор. Oчаква се обаче в отбора да пристигнат още играчи преди затварянето на трансферния прозорец.

"Атлетико" също беше активен на пазара, като привлече шестима нови. "Дюшекчиите" счупиха траннсферния си рекорд, след като платиха 60 милиона евро на "Монако" за Тома Лемар. В тима пристигнаха още Никола Калинич, Родри, Желсон Мартинс, Сантиаго Ариас и вратарят Антонио Адан. В същото време клубът запази основните си играчи и най-вече Антоан Гризман, към когото имаше сериозен интерес от "Барселона".

"Привличането на добри играчи ти гарантира, че притежаваш добри индивидуалности, но не и по-добър отбор, докато всички не започнем да работим в една посока. Очевидно е, че бюджетите ни (с "Реал") не са на едно ниво. Но по отношение на мотивацията не изоставаме от нито един отбор", каза старши треньорът Диего Симеоне преди двубоя.

"В този мач ще направим всичко по силите си, за да се развият нещата в посоката, в която искаме. Най-важното нещо ще бъде емоцията, надеждата. Двубоят може би ще бъде решен на емоционално ниво", каза още аржентинецът.

Dnevnik.bg