Григор Димитров започва днес защитата на титлата в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Българският тенисист се изправя срещу представител на Германия Миша Зверев. Двубоят е трети на централния корт и ще започне около 22.00 часа.

Димитров почиваше в първия кръг като поставен под №5. Зверев стартира с комфортна победа срещу босненеца Дамир Думхур - 6:3, 6:4. 27-годишният българин и 30-годишният германец ще се срещнат за четвърти път, като шампионът от финалите на АТП е спечелил всичките им мачове до момента.

И трите двубоя помежду им се играха през 2017 г. Димитров се наложи с 6:4, 6:4 на четвъртфиналите в Стокхолм, с 6:3, 3:6, 6:3 във втория кръг на мастърса в Монреал и с 6:7 (2), 6:2, 6:4 на старта в Ротердам.

Победителят от четвъртата им среща ще се изправи в осминафиналите срещу носителя на 13 титли от Големия шлем Новак Джокович или французина Адриан Манарино.

В тази най-горна четвърт на схемата беше и световният №1 Рафаел Надал. Испанецът обаче се оттегли, след като спечели мастърса в Торонто. На негово място като "щастлив губещ" от квалификациите влезе Малек Джазири, който ще играе с Милош Раонич, за да излъчи съперника на Денис Шаповалов в третия кръг.

В горната половина на схемата попаднаха още Александър Зверев и Марин Чилич. Те са потенциални съперници на Димитров в полуфиналите.

Миналогодишният шампион в Синсинати има да защитава 990 точки. Преди година по пътя към титлата той победи последователно Фелисиано Лопес, Хуан Мартин дел Потро, Юичи Сугита, Джон Иснър и Ник Кириос.

Сега задачата му изглежда доста по-трудна. Освен това българинът прави колеблив сезон, като в последните четири месеца формата му падна значително. Той има 14 загуби в 35 мача през 2018 г., като не е печелил повече от два мача поред от април, когато достигна до полуфиналите в Монте Карло.

"Засега годината е тежка. Много играчи се представят успешно. Аз трябва да остана фокусиран, да гледам собствената си игра, да съм концентриран върху своята половина на корта", каза Димитров в навечерието на турнира.

Според него няма фаворит в надпреварата. "Иска ми се да се поставя сред тях, но има толкова много тенисисти, които играят силно в последните месеци. Всеки е опасен. Има много елитни играчи, които не са напред в ранглистата и можеш да ги срещнеш още във втори-трети кръг."

Димитров каза още, че не мисли за точките, които има да защитава. "Ако играеш добре, ще ги спечелиш и ще се изкачиш в ранглистата. Ако не, ще паднеш надолу. Просто е. Мисля, че това е нещо, върху което не трябва да се фокусираш."

Dnevnik.bg