Бившият №1 в света Роджър Федерер започна с победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. 37-годишният швейцарец се нуждаеше само от час и 13 минути, за да се справи с германеца Петер Гойовчик – 6:4, 6:4.

Носителят на 20 титли от Големия шлем се изправи за пръв път срещу 29-годишния представител на Германия.

В първия сет швейцарецът реализира ключов пробив в петия гейм, за да поведе с 3:2, като до края не изпусна водачеството. Той записа шест аса и две двойни грешки, но спечели 81% от разиграванията на първия си сервис.

Втората част започна убедително за Маестрото, който отново проби Гойовчик и бързо поведе с 2:0, което се оказа и достатъчно за крайния изход от срещата.

"Тук кортът е много бърз и винаги трябва да се направят някои корекции в игрова обстановка. Като цяло съм доволен от своето представяне, важното е, че преминах през този първи мач", каза Федерер след първия си мач в Синсинати от 2015 г. насам.

В третия кръг Федерер ще се изправи срещу Леонардо Майер. Аржентинецът, който играе в Синсинати с "уайлд кард" победи трудно Люка Пуй 7:6 (7), 6:4. Преди това французинът отстрани Анди Мъри още в първия кръг на турнира.

Междувременно Доминик Тийм се отказа от участие в надпреварата заради болест. Австриецът не успя да се възстанови навреме и беше заменен от щастливия губещ Гийермо Гарсия-Лопес. Тийм беше единственият поставен в четвъртината на Федерер, което му гарантира по-лесни мачове на хартия.

В надпреварата при дамите Серена Уилямс отпадна още във втория кръг. Носителката на 23 титли от Големия шлем загуби в три сета от Петра Квитова – 3:6, 6:2, 3:6 след точно два часа игра.

Американката се завърна на корта, след като не беше играла официален мач от "Уимбълдън". Уилямс загуби във финала в Лондон, след което почиваше, а наскоро се отказа от турнира в Торонто.

Двубоят между двете беше много оспорван, като в първия сет Квитова показа по-здрави нерви и реализира два пробива в петия и деветия гейм.

Последва много дълга втора част, в която разиграванията бяха маратонски. В тях обаче Уилямс успя да наложи волята си, особено в ключовите трети и четвърти гейм. Те продължиха близо десет минути и след пет точки за пробив американката взе подаването на Квитова. След това на свой ред спаси три точки за пробив.

Уилямс взе втория сет с 6:2, но след това се поддаде на нервите в решителната част, която продължи 43 минути.

Dnevnik.bg