Бившият треньор на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан е готов да се насочи към Висшата лига, твърди "Екип". Според изданието 46-годишният французин може да поеме "Манчестър юнайтед" след края на сезона, като замени на поста Жозе Моуриньо.

Преди няколко дни "червените дяволи" обявиха, че започват преструктуриране, което ще промени йерархията в клуба. За пръв път в 140-годишната история на "Юнайтед" ще бъде назначен спортен директор, като целта е да се намали намали дистанцията между треньорския щаб и ръководството.

Очаква се обаче и след този ход мениджърът да няма последната дума при трансферите, както е в момента. Това лято Моуриньо неколкократно разкритикува ръководството за трансферната политика на клуба, което може да доведе до напускането на португалеца.

В момента Зидан е без отбор, след като напусна изненадващо "Реал" в края на май. Легендарният футболист е сред спряганите имена за поста на Дидие Дешан в националния отбор на Франция, който стана световен шампион през лятото.

Зидан води "Реал" от началото на 2016 г., като в 149 мача постигна 104 победи при само 16 загуби и голова разлика 393:160. За две години и половина бившият полузащитник спечели девет трофея и влезе в историята с три поредни купи в Шампионската лига.

Dnevnik.bg