Лидерът в Първа лига ЦСКА и шампионът "Лудогорец" се впускат днес в битка за място в плейофите на Лига Европа. Червените гостуват на "Копенхаген" от 19.30 часа, а час и половина по-късно в Мостар започва реваншът между тима от Разград и босненския "Зрински".

ЦСКА се намира в много по-трудна ситуация. Тимът на Нестор Ел Маестро намали драстично шансовете си да прескочи третия квалификационен кръг, след като допусна обрат в първата среща и загуби с 1:2. Въпреки лошия резултат от отбора изразиха увереност, че могат да отстранят "Копенхаген".

"Никой не очаква от нас да продължим напред, защото загубихме вкъщи, но това е нашият коз. Вярвам, че няма да ни подценят, но пък ние трябва да се възползваме от шансовете, които ще ни се открият", каза Ел Маестро при заминаването за Дания.

По думите му настроението в отбора е много добро. "Надяваме се, че можем да направим нещо. Все още сме живи и ще видим какво ще се случи. Футболистите са дори по-уверени от мен, че е възможно да отстраним "Копенхаген". В този мач трябва да играем емоционално, но и в същото време да се контролираме", допълни треньорът на ЦСКА.

Ел Маестро ще може да разчита на капитана Никола Бодуров, който заради наказание пропусна предишните три мача в Европа. Извън сметките обаче е неговият обичаен партньор в центъра на защитата Божидар Чорбаджийски, който получи червен картон в първата среща.

Заради контузии срещата на стадион "Паркен" ще пропуснат Жоржиньо, Жеферсон и Енрике Рафаел. В групата обаче попаднаха Едвин Джеси и Станислав Манолев, които доскоро лекуваха травми.

Двубоят между ЦСКА и "Копенхаген" ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD. На стадион "Българска армия" пък ще бъде разположена видеостена, на която желаещите могат да изгледат мача от сектор "А".

Победителят от сблъсъка между българския и датския отбор ще срещне "Аталанта" или "Апоел" (Хайфа) в пелйофите за място в групите на Лига Европа. Италианският отбор на практика е сигурен за участието си в следващия кръг, след като спечели първата среща с 4:1 като гост.

"Лудогорец" има на пръв поглед доста по-лесна задача срещу шампиона на Босна и Херцеговина "Зрински". Българският първенец взе минимален, но добър за турнирните мачове аванс от 1:0, като пропусна доста възможности да спечели по-убедително в Разград.

Мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори обеща, че отборът му няма да излезе да пази крехката си преднина, а ще търси още една победа. "Всеки отбор има свой стил, а нашият е да играем по-атакуващ футбол. Отиваме с тази цел, независимо че имаме гол аванс", каза бразилецът.

"Лудогорец" няма да може да разчита на контузените Лукас Саша и Абел Анисе. Всички останали играчи са на линия.

Преди реванша в Мостар "Зрински" предприе треньорска рокада, като замени Анте Мишев с местната легенда Блаж Слишкович. Според Аутуори това не бива да успокоява неговите футболисти.

"Винаги при такава смяна има импулс от емоционална гледна точка. Когато има емоция обаче, не се знае дали се тръгва в положителна или негативна посока. Животът на един треньор е много кратък", каза мениджърът на "Лудогорец".

Двубоят на българския шампион със "Зрински" ще бъде предаван пряко по "Диема спорт 1". Ако елиминира босненския тим, "Лудогорец" ще се бори за място в групите на Лига Европа с грузинския "Торпедо" (Кутаиси) или албанския "Кукеши. "Торпедо" има солиден аванс от 5:2 след първия мач. 

Дневник