Плеймейкърът на "Манчестър сити" Кевин де Бройне e получил контузия в коляното по време на тренировка в сряда. На този етап няма яснота колко сериозна е травмата. Първоначалните опасения са, че белгиецът е увредил кръстни връзки и може да пропусне следващите три месеца.

"Кевин преминава медицински тестове на дясното си коляно, след като получи контузия на тренировка. Все още не е ясно колко сериозен е проблемът. Ще ви информираме за неговото състояние своевременно", заявиха от клуба чрез официалния си сайт.

В началото на 2016 г. атакуващият полузащитник контузи същото коляно. Тогава белгийският национал увреди кръстни връзки и трябваше да се възстановява в продължение на десет седмици.

Въпреки дълбочината в състава на "Манчестър сити" отсъствието на Де Бройне ще бъде тежък удар за английския шампион. Белгиецът беше с основна заслуга за историческия сезон на "гражданите", които подобриха всички рекорди по пътя към титлата във Висшата лига.

Плеймейкърът се отчете с 12 гола и 21 асистенции в 52 мача във всички турнири.

Той завърши като лидер по брой голови подавания във Висшата лига в последните два сезона - 18 през 2016-17 и 16 през 2017-18. Нито един футболист в големите европейски първенства няма повече асистенции в този период.

Де Бройне пренесе силната си игра и на световното първенство в Русия. Той помогна на белгийския национален отбор да спечели бронзовите медали и да постигне най-доброто класиране на голямо първенство в своята история.

"Кевин е страхотен играч и това, което се случи на тренировката, е много жалко. Ние обаче имаме повече от достатъчна дълбочина в състава. Не разчитаме само на един играч. Футболът е отборна игра. Който и да го замени, ще се справи добре. Ясно е, че това е голяма загуба, но имаме достатъчно опции", коментира десният краен защитник на "Сити" Кайл Уокър.

Дневник