Григор Димитров заяви, че е уверен във възможностите си да победи Новак Джокович и да продължи защитата на титлата в Синсинати. Двамата ще се срещнат тази вечер в двубой за място в четвъртфиналите. Мачът е четвърти на централния корт и се очаква да започне след 23.00 ч.

"Новак може да направи всичко на корта. Той се е доказал толкова много пъти. В момента отново се намира в страхотен период и играе много добре. Спечели отново "Уимбълдън". Няма какво толкова да кажа, освен че трябва да бъда фокусиран върху своята игра", заяви Димитров след победата над Миша Зверев в първия си мач в Синсинати.

"В момента правя доста неща по правилния начин. Надявам се да съумея да съчетая всичките тези неща в дълъг период от време. Мачът е във формат два от три сета и имам добри шансове да спечеля", добави българският тенисист.

Световният №5 оцени сезона си до момента като добър, въпреки че през последните месеци записа няколко ранни отпадания в турнирите. "Не искам да бъда твърде критичен към себе си. В момента се опитвам съм позитивен и да надграждам. Имах някои възходи и спадове през първата половина на сезона, но това е положението. Сега отново съм в Синсинати и съм много развълнуван", заяви шампионът от 2017 г.

"В началото на сезона имах добри резултати, но не се възползвах от някои възможности, които имах. Това със сигурност се отразява негативно в известна степен. Трябва обаче да останеш позитивен през цялата година, защото сезонът е много дълъг. Никога не знаеш в коя седмица ще покажеш най-добрия си тенис", каза още Димитров.

Българинът ще се изправи за девети път срещу Джокович. Той има само една победа срещу носителя на 13 титли от Големия шлем - във втория кръг на мастърса в Мадрид през 2013 г.

Оттогава шампионът от финалите на АТП има пет поредни загуби срещу сърбина. Последната им среща беше през юни на тревните кортове в "Куинс", когато Джокович се наложи убедително с 6:4, 6:1.

Дневник