Кубрат Пулев се е разделил предсрочно със "Зауерланд". Българският боксьор в тежка категория имаше договор с германската промотърска компания до края на 2018 г. Той е платил неустойка от 150 хиляди евро, за да се освободи от контракта.

Отношенията между двете страни се влошиха доста покрай преговорите за проваления мач със световния шампион Антъни Джошуа. Пулев обвини "Зауерланд", че води преговори без негово знание и се интересува единственото от финансовата си изгода.

През тази година той започна да работи с американската компания Еpic Sports, в която собственост има друг българин - мениджърът Ивайло Гоцев. Американците спечелиха търговете за мачовете с Дилиън Уайт и Джарел Милър, които впоследствие отказаха да се боксират с Пулев.

"Всичко се случи преди десет дни. Заради предсрочното прекратяване на договора платихме 150 хиляди евро. Ще си останем в отношения и ще работим съвместно, но просто нещата не вървят", заяви Пулев в интервю за в. "168 часа".

"Гоним различни интереси и имаме различна идеология. Смятам, че всеки трябва да преследва целите си по собствен начин и това е добре за всички страни. И за да го сторя, си платих. Всички сме временни на този свят. Баща ми ни е учил да сме честни, почтени и да си помагаме", каза още той.

Пулев не се е боксирал повече от година. Последният му мач беше победата по точки срещу американеца Кевин Джонсън в зала "Арена Армеец" на 28 април 2017 г. Преди това той имаше още един мач в България - нокаута в третия рунд срещу нигериеца Самюел Питър в края на 2016 г.

Сега за Пулев предстои двубой с британеца Хюи Фюри, който ще излъчи задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Очаква се срещата да бъде на 27 октомври в зала "Арена Армеец" в София.

"У дома и стените помагат. Всичко е на твоя страна. Това, че мачът ще определи претендента за световната титла на IBF, го прави още по-ценен и интересен. Това ще мотивира още повече Фюри, който получава шанс да се докаже. Мисля, че мачът ще е ожесточен и непредсказуем", каза още Пулев.

Българинът ще преследва 26-a победа в 27-ия си мач на професионалния ринг. Единствената загуба на 37-годишния боксьор дойде в двубоя за световната титла с Владимир Кличко през есента на 2014 г.

Фюри има 21 победи в 22 мача на професионалния ринг. Единствената му загуба дойде срещу Джоузеф в двубой за световната титла на WBO. Оттогава британецът има една среща - победа с технически нокаут в петия рунд срещу сънародника си Сам Секстън на 12 май.

Дневник