Юношата на "Барселона" Жорди Гомес вече не е футболист на "Левски". 33-годишният полузащитник си тръгва само 13 месеца след като беше привлечен на "Герена" като свободен агент. Договорът на испанеца беше до лятото на 2019 г.

"Испанският халф реши да приеме ново предизвикателство в своята професионална кариера", заявиха от клуба на официалния си сайт. Бившият футболист на "Барселона", "Еспаньол", "Съндърланд" и "Уигън" изигра 42 мача за сините, в които отбеляза шест гола.

"Тръгвам си. Щастлив съм. Готов съм за ново предизвикателство. Времето ми в "Левски" беше наистина хубаво. Това е велик отбор с велики фенове. Желая на клуба всичко най-хубаво в бъдеще", заяви Гомес пред клубната телевизия на "Левски".

 Очаква се испанският полузащитник да продължи кариерата си в кипърския "Омония". Той се е разбрал за личните си условия и вече е отпътувал за Никозия, за да премине медицински прегледи и да подпише договор, съобщи "Гонг".

В същото време друг футболист, който през миналия сезон игра в "Левски" - Антонио Вутов, ще продължи своята кариера в "Ботев" (Пловдив). Юношата на сините, който е собственост на "Удинезе", може да облече екипа на "канарчетата" още в градското дерби с "Локомотив" в събота.

Това ще бъде втори престой за Вутов в "Ботев". Той игра за пловдивчани през сезон 2016-17, като помогна на отбора да спечели Купата на България и дори отбеляза гол във финала с "Лудогорец". Малко след това атакуващият полузащитник се завърна в родния си клуб.

Вутов първоначално имаше договорка да остане в "Левски" и през настоящия сезон. Впоследствие обаче сините се отказаха от 22-годишния футболист, когото продадоха на "Удинезе" за близо един милион евро в началото на 2014 г.

"Радвам се, че пак ще играя в "Ботев" с Тодор Неделев и другите момчета. С повечето от тях се познавам от предишния ми престой. Тук се чувствам добре, в Пловдив се роди детето ми", каза Вутов пред "Дарик".