ЦСКА напусна Лига Европа след нова загуба от датския "Копенхаген" с 1:2. Червените отпадат в третия предварителен кръг с общ резултат 2:4, въпреки че се понравиха с изявите си срещу един от редовните участници в турнирите. Както и преди седмица обаче футболистите на българския тим не се справиха със съперника си.

В мача на стадион "Паркен" червените бяха спрени от гол от засада, с който датчаните откриха и от зрялата игра на "Копенхаген". Двата гола за домакините отбеляза Даме Н’Дой, докато за ЦСКА точен беше Евандро в началото на втората част.

Въпреки желанието си футболистите на Нестор Ел Маестро така и не успяха да подложат под сериозен натиск датчаните. За 90 минути ЦСКА отправи само два точни удара, а щурмът им в края беше малко закъснял. Най-сериозната грешка дойде при резултат 1:1, когато само шест минути след изравняването Н’Дой беше изпуснат и вкара втори гол.

 Равносметката за ЦСКА при участието в Лига Европа е три победи и три загуби при голова разлика 8:6.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пусна Кристиян Малинов и Николай Бодуров от първата минута, след като двамата изтърпяха наказанията си. Централният защитник замени изгонения от първия двубой Божидар Чорбаджийски, докато Малинов беше на мястото на Жанио Бикел.

Българският състав започна активно и опита да притисне домакините без да им дава да наложат натиск. Съставът на Ел Маестро разчиташе на бързи разигравания в средата на терена, като червените опитваха Мауридес да отклонява топката, а останалите да изскачат зад гърба му.

При една такава ситуация в петата минута Десподов се измъкна, но беше спрян след флаг за засада на Мауридес, който по-рано опита да играе с топката.

Първият удар в срещата беше на актива на ЦСКА. В десетата минута Тиаго получи топката от Джеси и стреля, но топката се отклони в защитник на домакините.

От този момент нататък обаче "Копенхаген" успя да изравни играта и да действа много по-активно. Футболистите на Стале Солбакен търсеха при всяка възможност нападателя си Н’Дой. Притежанието на топката също беше в полза на датския състав и след 20-ата минута ЦСКА трудно стигаше до наказателното поле на домакините.

В 23-ата минута "Копенхаген" поведе с попадение именно на Даме Н’Дой. Сенегалецът получи пас от Николай Томсен и прати топката зад Черниаускас – 1:0.

Повторенията обаче ясно показаха, че Николай Бодуров прави две крачки напред и оставя Н’Дой в засада при паса на Томсен. Положението беше показано и на видеостената на стадион "Паркен", което не накара съдията Халил Юмут Мелер да отмени гола.

Попадението на "Копенхаген" пък разгневи фенове на ЦСКА, които бяха на централната трибуна на стадиона. По треньора на датчаните Солбакен беше хвърлен предмет, който го уцели в слепоочието, а след това по главата на норвежеца имаше кръв.

До края на първата част темпото на игра спадна, а ЦСКА така и не успя да притисне домакините. Червените разчитаха на изсипани топки от фланговете, а и нарушенията в средата на терена зачестиха.

След колебливата първа част и нуждата от голове Нестор Ел Маестро веднага предприе промени на почивката. Той извади Джеси и пусна вместо него последното ново попълнение Евандро.

Въпреки това отново датчаните първи стигнаха до опасност, когато левият бек Бойлесен стреля в аут с глава.

ЦСКА бързо отговори с един удар на Мауридес с левия крак, но той мина встрани от целта. Червените показаха желание да променят развоя на мача и започнаха много по-често да действат през средата на терена.

Именно от там дойде и най-голямата опасност, която доведе до гол. В 58-ата минута Пинто овладя и веднага пусна към Мауридес, а нападателят на червените без да се бави изведе с хубаво подаване Евандро.

Резервата напредна и с хладнокръвен удар с десния крак вкара в мрежата на Йоронен – 1:1.

Много бързо след гола на ЦСКА "Копенхаген" заигра в собствената си половина, а и треньорът Солбакен веднага пусна пусна опитния Квист на терена. Халфът имаше задача да руши играта на ЦСКА и да помага на защитата, а датчаните не изглеждаха подложени на натиск.

"Копенхаген" се нуждаеше само от шест минути, за да излезе отново напред в резултата. В 64-ата минута Фишер центрира от корнер, а Н’Дой беше напълно непокрит и се разписа с глава. Защитата на ЦСКА беше много лошо подредена, като на два метра нямаше футболист в червено до сенегалеца.


Малко по-рано Н’Дой се разписа още веднъж, но попадението му беше отменено заради засада.

До края на двубоя ЦСКА опита да вкара още един гол, с който поне да стигне до равенството. Действията на футболистите в червено обаче бяха хаотични и дори появата на Станислав Манолев на терена не успя да помогне.

Дневник