Лудогорец" се класира за плейофната фаза в Лига Европа, отстранявайки босненския "Зрински" (Мостар), въпреки че завърши наравно 1:1 като гост. Седмица, след като беше победил с 1:0 вкъщи българският шампион отново игра неубедително, но стигна последното стъпало преди групите.

Клаудиу Кешеру изведе "Лудогорец" напред в 24-ата минута, а след грешка на Хорхе Броун в добавеното време "Зрински" изравни с точен изстрел на Неманя Билбия.

В следващия кръг "Лудогорец" ще срещне грузинския "Торпедо" (Кутаиси). Съставът загуби с 0:2 при гостуването си на "Кукеши" и беше на крачка от сензация, след като в първия мач беше спечелил с 5:2. Все пак грузинският тим продължава напред след общ резултат 5:4.

Мачовете между "Лудогорец" и "Торпедо" ще са на 23 и 30 август. Първата среща ще бъде в Грузия.

Главният мениджър на "Лудогорец" Пауло Аутуори заложи на всичко най-добро, но домакините започнаха много активно. На терена в Широки брег футболистите на "Зрински" действаха със самочувствие и имаха няколко положения. "Лудогорец" влезе по-трудно в срещата, играеше на по-ниска скорост и до средата на първата част голови положения липсваха.

Едва в 24-ата минута българският шампион успя да поведе с точно изпълнение на Кешеру. Той получи подаване от Върджил Мисиджан, а изстрелът му се отклони в защитник на "Зрински" и влезе в мрежата.

До края на първата част "Лудогорец" имаше още две отлични възможности, които отново се откриха пред Кешеру. Румънецът обаче не се справи, а в края на първото полувреме от два метра уцели вратарят на "Зрински" Солдо.

След почивката головите положения бяха малко, а сред най-интересните моменти беше опасно изчистване на Козмин Моци, който за малко не изненада вратаря си Броун, насочвайки топката близо до гредата.

С изтичане на минутите футболистите на "Зрински" не рискуваха и не атакуваха масирано, въпреки пасива си от два гола. "Лудогорец" пък пропусна още няколко възможности чрез Мисиджан, както и чрез Вандерсон, чийто удар беше избит от голлинията в 69-ата минута.

В края на двубоя грешка на Хорхе Броун позволи на Неманя Билбия да отбележи на празна врата.

Дневник