Мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори остана разочарован от представянето на своите футболисти срещу "Зрински". Двубоят завърши 1:1, а българският шампион се класира за пелйофите на Лига Европа след победата с 1:0 в първата среща.

Според бразилския треньор е било недопустимо отборът да изпусне победата в мач, в който е доминира изцяло и е създал много положения за гол. ""Щастлив съм от класирането, но е и от резултата, защото трябваше да излезем с победа от този мач. Поздравявам играчите, но аз не съм доволен и те го знаят", заяви Аутуори.

По думите му класирането не е достатъчно. "След (загубата в) мача с "Локомотив" (Пловдив) поздравих играчите. Тогава играха по начина, по който трябва, и създадоха много ситуации за гол. Но това (срещу "Зрински") не е добре. Не трябва да позволяваме победата да ни се изплъзва по този начин", каза още той.

Аутуори заяви, че вярва в своите играчи, но изрази разочарование, че отборът му е пропуснал да спечели мача, въпреки че "в нито един момент не сме страдали" и "нямахме никакви трудности". "Допуснахме една грешка и ни вкараха гол. Това е единствената причина да не победим."

В същото време бразилецът отправи упрек към феновете на "Лудогорец". Според него те не са оценили победата в първата среща. "В реванша противникът губеше в резултата, но феновете им не спряха да ги подкрепят, както и трябва да бъде. Поздравления за тях. Те са победители. Може да не са спечелили и да не са се класирали, но са победители."

"Когато ние спечелихме мача си вкъщи, не бяхме като победители. Който е победител, оценява малките победи. Всички в "Лудогорец" трябва да разберат, че малките победи са най-важни. Всичко, което се случва, трябва да ни бъде един урок", каза още Аутуори.

Дневник