Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че отборът му е бил ощетен повече в първия мач с датския "Копенхаген", отколкото в реванша. Червените отпаднаха в третия квалификационен кръг на Лига Европа след две загуби с 1:2.

В първата среща, която се игра в София, имаше две спорни съдийски отсъждания. При първата ситуация Божидар Чорбаджийски получи директен червен картон в 40-ата минута, а след почивката беше отсъдена доста пресилена дузпа, от която падна победният гол. В реванша домакините откриха резултата след явна засада, която страничният рефер не маркира.

"Относно засадата - утре никой няма да помни какво е станало. Следващата седмица те ще играят в плейофите на Лига Европа, а ние ще сме си у дома. Според мен съдията ни ощети повече в София, отколкото тук", каза Ел Маестро.

Разочарование от съдийството изрази и капитанът Николай Бодуров. "Напълно необяснимо в Европа. Ако в България понякога се случва, не мислех, че в Европа може да се случи. Съдийските грешки натежаха. Имайки предвид класата и опита на "Копенхаген", малко им трябва да продължат напред, а съдията им даде доста. Направо си ни отряза крилата", каза централният защитник.

Според другия опитен играч в отбора - Станислав Манолев, е имало "леко подпиране" за "Копенхаген", което е оказало голямо влияние. "Те са много класен отбор, няма спор. Но не трябваше да се стига до такива обстоятелства. Техният нападател - Ндойе, удари Стивън с лакът и съдията даде само нарушение. Когато Стивън го удари, веднага жълт картон. Такива леки подпирания влияят доста. Винаги съдиите подкрепят по-силния отбор. Който е играл повече в Европа, винаги има една лека подкрепа", заяви Манолев.

От отбора заявиха, че вече мислят изцяло за мача с "Лудогорец" в неделя. "Ще бъде предизвикателство да вдигнем играчите психически и физически. Трябва да вдигнем глави и да продължим напред. От нас зависи как ще се представим", каза Ел Маестро.

Според Манолев ЦСКА е фаворит в мача с "Лудогорец". Той обаче изрази притеснения от съдийството. "Всички знаем как свирят в Разград. Надявам се да се свири 50:50 и по-добрият да победи", допълни Манолев.

Дневник