За втори пореден ден дъждовете донесоха главоболия за организаторите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. За разлика от първия, когато само един мач от мъжката програма не се изигра, във втория четири двубоя не завършиха, а цели пет - три при мъжете и два при жените - изобщо не започнаха.

По тази причина - ако времето отново не промени плановете - много състезатели ще трябва да изиграят два мача в рамките на няколко часа. Сред тях може да се окаже и миналогодишният шампион в Синсинати Григор Димитров.

Българският тенисист ще доиграе днес двубоя си от третия кръг с носителя на 13 титли от Големия шлем Новак Джокович. Световният №5 показа страхотна игра в началото и спечели убедително първия сет с 6:2, но загуби втория, след като изпусна аванс от 3:1, а в третия изостава с пробив при 1:2.

Двамата ще се завърнат на централния корт около 20.00 часа, за да определят съперника на Милош Раонич в четвъртфиналите. Преди това трябва да се изиграе мачът от женската надпревара между световната №1 Симона Халеп и Ашли Барти.

След доиграването на срещата между Димитров и Джокович на централния корт трябва да излезе носителят на рекордните седем титли в Синсинати Роджър Федерер. 37-годишният швейцарец ще се изправи срещу Леонардо Майер от Аржентина в двубой от третия кръг.

Веднага след това е насрочен мачът между Раонич и победителя от Димитров и Джокович.

В 2.00 часа трябва да започне срещата между американката Мадисън Кийс и Арина Сабаленка от Беларус. След това програмата на централния корт трябва да приключи с двубой между победителя от Федерер и Майер и победителя от мача между Стан Вавринка и Мартон Фучович, които бяха прекъснати при 2:1 в първия сет.

Програмата за деня

Централен корт
Симона Халеп - Ашли Барти (от 18.00 ч.)
Новак Джокович - Григор Димитров (2:6, 6:3, 2:1)
Леонардо Майер - Роджър Федерер
Милош Раонич - Джокович/Димитров
Мадисън Кийс - Арина Сабаленка (от 2.00 ч.)
Фучович/Вавринка - Майер/Федерер

Корт №1
Ник Кириос - Хуан Мартин дел Потро (от 18.00 ч.)
Мартон Фучович - Стан Вавринка (1:2)
Петра Квитова - Елиз Мертенс
Свитолина/Анисимова - Контавейт/Бертенс
Андерсън/Гофен - Кириос/Дел Потро

Корт №3
Кевин Андерсън - Давид Гофен (от 18.00 ч.)
Карен Хачанов - Марин Чилич (6:7, 6:3, 1:1)
Мач на двойки
Пабло Кареньо Буста - Хачанов/Чилич
Халеп/Барти - Леся Цуренко

Корт №10
Елина Свитолина - Аманда Анисимова (от 18.00 ч.)
Анет Контавейт - Кики Бертенс (3:6, 4:1)

Дневник