Полузащитникът Клаудио Маркизио се раздели с "Ювентус". 32-годишният футболист напуска италианския шампион след 25 години в клуба. Двете страни са се разбрали да прекратят по взаимно съгласие договора, който изтичаше през лятото на 2020 г.

Маркизио пристига в школата на "Ювентус", когато е едва на седем години. През 2005 г. той става част от първия отбор, за който изиграва 389 мача и отбелязва 37 гола. С екипа на "бианконерите" полузащитникът печели седем пъти титлата в Серия А, четири пъти Купата на Италия и три пъти Суперкупата на Италия.

Дебютът на Маркизио за "Ювентус" е на 19 януари 2006 г. в двубой за Купата на Италия. Той прекарва сезон 2006-07 под наем в "Емполи", след което се завръща в Торино, за да се превърне в един от емблематичните играчи на отбора през последното десетилетие.

"Обичам тази фланелка до такава степен, че след всички тези години съм убеден, че доброто на клуба стои на първо място", написа Маркизио в социалните мрежи. През 2016 г. той получи тежка контузия в коляното, която го извади от игра за шест месеца. Миналия сезон халфът изигра само 20 мача.

От ръководството на "Ювентус" благодариха на Маркизио за любовта и отдадеността през 25-те им съвместни години.

"За нас беше чест и привилегия да имаме възможността да го придружим по този път и да отгледаме един шампион", заявиха от клуба.

"Изминаха 25 години, откакто Клаудио за пръв път облече черно-бялата фланелка. Той беше само на седем, изпълнен с мечти и с огромно желание да играе за родния си клуб."

"Мечтата му тогава, както той често повтаряше, беше да носи черно-бялата фланелка пред хиляди фенове и да се бори за най-големите трофеи, които тази прекрасна игра може да предложи", се казва още в изявлението на "Ювентус".

Дневник