Плеймейкърът на "Манчестър сити" Кевин де Бройне ще отсъства от игра около три месеца заради контузията, която получи на тренировка в сряда. Един от основните футболисти на "гражданите" е с увредена кръстна връзка на дясното коляно, обявиха в сайта на клуба.

"Всички в "Манчестър сити" му пожелаваме бързо възстановяване", се казва още в съобщението. В него се уточнява, че 27-годишният футболист няма да бъде опериран.

Въпреки широчината в състава на "Сити" отсъствието на Де Бройне е голям удар за тима на Пеп Гуардиола. "Гражданите" са устремени да станат първият отбор във Висшата лига от сезон 2008-09, който успява да защити титлата.

Де Бройне беше с основна заслуга за историческия сезон на "Сити". През миналата кампания отборът подобри рекордите за най-много отбелязани голове (106), най-голям брой точки (100) и най-много победи (32).

Белгийският национал беше най-използваният играч от мениджъра Пеп Гуардиола, като завърши с 12 гола и 21 асистенции. Де Бройне беше с най-голям брой голови подавания в отбора, създаде най-много шансове за попадение (210) и даде най-много пасове в съперниковата половина (3448).

Дневник