Реал" (Мадрид) е подал сигнал във ФИФА срещу италианския "Интер". Испанският клуб е докладвал тима от Милано за предполагаеми тайни преговори с полузащитника Лука Модрич.

Хърватският национал, който беше избран за най-добър играч на световното първенство, усилено е свързван с трансфер в "Интер". Според испанските медии 32-годишният халф има желание да напусне "Реал" и да продължи кариерата си в Серия А.

По-рано този месец президентът на "Реал" Флорентино Перес изключи възможността Модрич да бъде продаден. По думите му единственият шанс хърватинът да си тръгне е някой да плати клаузата му за откупуване, която е на стойност 750 милиона евро.

Модрич беше привлечен в "Реал" през лятото на 2012 г. Тогава мадридчани платиха 30 милиона евро на "Тотнъм", за да го купят. Хърватинът има 258 мача и 14 спечелени трофея с белите.

"Реал" вече беше напуснат от един от лидерите си - Кристиано Роналдо, който премина в "Ювентус" срещу 100 милиона евро. Трансферният прозорец в Италия затваря тази вечер в 21.00 

Дневник