„Берое" пропусна да се изкачи на второто място в Първа лига след нулево равенство като гост на "Черно море". Двата отбора изиграха скучен мач, в който преобладаваха единоборствата и нарушенията, а головите положения бяха рядкост.

Гостите от Стара Загора продължават без загуба след петия си двубой за сезона, като остават на трета позиция с девет точки - на една от втория "Левски" и на три от лидера ЦСКА. Домакините от Варна са девети с шест точки, като записаха първия си мач без допуснат гол в шампионата.

"Берое" започна по-добре и наложи натиск в първите минути. Тимът на Александър Томаш имаше добър шанс да открие резултата в десетата минута, когато Ерол Алкан се озова на отлична позиция пред вратарското поле след разбъркване при центриране от свободен удар. Изстрелът му обаче беше блокиран от защитник, а при добавката Иван Бандаловски стреля високо над вратата на три метра от голлинията.

"Черно море" постепенно израни играта. Домакините изпълниха цели девет корнера през първото полувреме, но това не доведе до резултат. Най-опасните точни удари бяха дело на Георги Илиев и Паскал Конголо, но вратарят Душан Перниш се справи с тях.

През второто полувреме двата отбора отново не предложиха много качествен футбол. "Берое" не създаде нито една възможност за гол и дори започна да отстъпва игрово. "Черно море" обаче не се възползва от ситуацията.

"Днес като отбор бяхме под нивото си. Можем много по-добре. Не съм доволен. Знам, че е трудно да се държи постоянство, но точно там е разковничето, ако искаме да се превърнем в отбор, който искаме да бъдем. Не можем да лъкатушим и да редуваме добри игри с по-посредствени", каза треньорът на "Берое" Александър Томаш пред "Диема спорт".

"Резултатът е закономерен, защото не видях много футбол. Сами влязохме в руслото, което "Черно море" искаше. - с повече единоборства, с накъсване на играта. Не съм доволен, но животът продължава. Ще си вземем нужните поуки и гледаме напред", допълни той.

Вчера се изигра още един мач от Първа лига. "Славия" победи "Дунав" (Русе) с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски" в двубой, белязан от няколко спорни съдийски решения.

"Дунав" имаше чудесна възможност да поведе, след като получи дузпа за игра в ръка в 26-ата минута. Бившият футболист на "Славия" Божидар Васев обаче изпълни изключително лошо наказателни удари и Георги Петков спаси.

В 61-ата минута реферът Валентин Железов подмина основателни претенции на "Дунав" за втора дузпа, след като Георги Петков фаулира откъсналия се сам срещу него Мохамаду Ндайе.

Само две минути по-късно обаче беше отсъден наказателен удар за "Славия" за несъществуващо нарушение на Божидар Васев срещу Галин Иванов. Освен това повторенията показаха, че футболистът на "Славия" е бил в засада при подаването към него. Иванов се зае с изпълнението на дузпата и откри резултата.

В 67-ата минута "Славия" уби интригата в мача с второ попадение. Славчо Шоколаров получи огромно пространство на около 25 метра от вратата и със страхотен изстрел в горния десен ъгъл не остави шансове на Филип Димитров.

Dnevnik.bg