„Челси" постигна втора поредна победа от началото на сезона във Висшата лига, след като спечели Лондонското дерби с "Арсенал" с 3:2. Сините показаха характер, за да вземат трите точки, след като в края на първата част пропиляха аванс от два гола.

Съставът на Маурицио Сари поведе с 2:0 още до 20-ата минута, когато точни бяха Педро и Алваро Мората. Преди почивката обаче "артилеристите" се върнаха в срещата, след като изравниха с голове на Хенрик Мхитарян и Алекс Иуоби.

През втората част срещата беше много интересна, като и двата тима имаха своите шансове. Все пак "Челси", който беше с една идея по-добър стигна до трите точки с късно попадение на Маркос Алонсо в 81-ата минута.

Сините победиха градския си съперник за пръв път от януари 2017 г., след като през миналия сезон не успяха да се справят с "Арсенал". "Артилеристите" вече са в серия от две поредни загуби, след като отстъпиха и на старта на сезона срещу "Манчестър сити".

Отборът губи първите си две срещи в шампионата за пръв път от сезон 1992-93, когато е воден от Джордж Греъм.

"Челси" започна отлично двубоя и още в деветата минута Педро изведе сините напред. Той получи хубаво подаване от Маркос Алонсо и останал очи в очи с Петър Чех нямаше проблем да вкара.

Домакините се възползваха отлично високо изнесената защита на "Арсенал", увлякоха Ектор Бейерин и той оголи зоната си, откъдето нахлу Алонсо, а останалите в червено не реагираха.

Проблемите на "Арсенал" продължиха и след гола, като футболистите на Унай Емери така и не успяха да овладеят топката. Те често грешаха в средатана терена, като единствената им опасност беше един удар на Месут Йозил, който излезе в аут.

В 20-ата минута "Челси" вкара втори гол, който много приличаше на първия. Сесар Аспиликуета прати дълга топка напред, Мората се освободи от защитата и с изстрел под плонжа на Чех удвои.

След средата на първото полувреме "Челси" необяснимо даде инициативата на съперника си. Футболистите в синьо действаха прибрано и оставиха "Арсенал" да разиграва спокойно, което се оказа решаващо.

В рамките само на четири минути "артилеристите" стигнаха до изравняване с попадения на Мхитарян и Алекс Иуоби. Двамата размениха ролите си в двете ситуации, като асистираха един на друг.

В 37-ата минута нигериецът върна към границата на наказателното поле, а там с левия крак Мхитарян се разписа. Само четири минути по-късно арменецът нахлу отдясно и пусна прострелно подаване за Иуоби, който се разписа – 2:2.

През втората част "Челси" си върна инициативата, а освен това Сари можеше да разчита на силната си резервна скамейка. Той извади Рос Баркли и Уилиан, пускайки вместо тях Матео Ковачич и Еден Азар.

Присъствието на белгиеца веднага се усети и "Челси" заигра по-активно. Все пак гол не падна до 81-ата минута, когато точен беше Маркос Алонсо. Той получи подаване именно от Азар и се разписа пред погледа на четирима футболисти в червено.

До края на двубоя "Челси" можеше да направи победата си още по-изразителна, но пропуски направиха Азар и друга резерва Оливие Жиру. За "Арсенал" най-добрата възможност се откри пред Арън Рамзи, който стреля над вратата.

След два кръга "Челси" е един от трите отбора с пълен актив точки, заедно с "Тотнъм" и "Борнемут". Тепърва обаче мачовете си ще играят и другите фаворити "Манчестър сити", "Ливърпул" и "Манчестър юнайтед".

"Арсенал" е 17-и с 0 точки и пет получени гола в два мача. В следващия кръг "артилеристите" имат още едно Лондонско дерби, като излизат срещу "Уест Хем", който също е с две загуби.

Dnevnik.bg