„Барселона" започна успешно защитата на титлата в Ла Лига с победа с 3:0 над гостуващия "Алавес". Два пъти за каталунците на "Камп ноу" се разписа Лионел Меси, а едно попадение добави Филипе Коутиньо.

Срещата се проведе пред полупразни трибуни, след като на стадиона на каталунците имаше 52 356 души.

"Барселона" изигра мудна първа част, в която си пролича, че футболистите все още не са в най-добрата си форма. Треньорът Ернесто Валверде заложи на познатото 4-3-3, като в нападение бяха Меси, Суарес и Усман Дембеле. Коутиньо започна на пейката, където останаха новите попълнения Артур, Малкъм и Артуро Видал.

Преди почивката каталунците отправиха общо 11 удара, но само два от тях попаднаха в очертанията на вратата на Пачеко. Най-добрата възможност беше за Меси, който удари гредата в 38-ата минута, а минута по-късно с гол се размина и Дембеле.

На почивката Валверде реши да действа смело и извади крайния защитник Нелсон Семедо, за да пусне Коутиньо. Това доведе до ротации, като Сержи Роберто мина в отбрана, а "Барселона" изглеждаше много по-агресивно.

Надмощието на каталунците стана още по-осезаемо, а притежанието на топката беше на страната на домакините в близо 80% от времето. Въпреки това гол така и не падаше.

"Барселона" откри чрез капитана си Меси в 64-ата минута, като аржентинецът успя да го стори след статично положение. При пряк свободен удар Меси изненада Пачеко, стреляйки под стената, която скочи и по този начин откри.

Той продължи серията си от миналия сезон, в който също се разписваше редовно от свободни удари.

Освен това попадението на Меси се оказа №6000 в историята на "Барселона". Аржентинецът отбеляза и 5000-ия гол на отбора в Ла Лига.

Веднага след гола на аржентинежа треньорът на "Алавес" Абелардо извърши и трите си смени, търсейки някаква промяна в играта на отбора си, но това не се случи.

"Барселона" действаше много по-убедително и в края на мача използва умората в редиците на баските, за да вкара още два гола. В 83-ата минута Коутиньо увенча доброто си включване с попадение. Бразилецът вкара с плътен удар с десния крак след пас на новото попълнение Артур.

Крайният резултат 3:0 оформи Меси във втората минута на добавеното време. Аржентинецът се разписа след подаване на Суарес, като беше непокрит в наказателното поле.

Dnevnik.bg