Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо не се нуждаеше от много време след началото на сезона, за да влезе в полемика с градския съперник "Сити". Португалецът се обърна към "гражданите" на пресконференцията си преди сблъсъка с "Брайтън" от втория кръг, обявявайки че богатите клубове могат да купят качествени играчи, но не мога да си купят класа.

Моуриньо беше попитан за документалната поредица на "Амазон" посветена на историческия триумф на "Сити" от миналия сезон. Португалецът каза, че не я е гледал, но знае някои неща.

"На първо място мисля, че можеш да имаш хубав филм без да показваш неуважение към останалите. Не съм го гледал, но знам някои неща. Реакцията ми е, че когато си богат клуб нямаше проблем да купиш топ футболисти, но не можеш да си купиш класа", каза Моуриньо.

Той също участва индиректно в поредицата на "Амазон", като още в първия епизод са излъчени кадри от начина, по който Моуриньо се лиши от услугите на Кевин Де Бройне в "Челси", който сега пък е една от звездите на "гражданите".

"И понеже аз също съм във филма би трябвало да поискам някакво почести, нали така. Вие знаете, че един филм без мен няма да се продава достатъчно, затова трябваше да съм в него", продължи Моуриньо.

Той се заяде с "гражданите" и по повод дербито от края на миналия сезон. "Сити" прие "червените дяволи" на "Етихад" надявайки се да грабне титлата седем кръга преди края с рекордно ранно спечелване. Въпреки това "Юнайтед" направи зрелищен обрат от 0:2 на почивката, за да отложи шампионските тържества.

Тогава от "Сити" имаха и специални фланелки, подготвени за евентуален празник, а португалецът не пропусна да го припомни.

"Ще се откажа да си искам почестите в този филм, ако ми изпратят една от специалните им фланелки. Мисля, че на тях пишеше: "Направихме го в дербито". Ако ми пратят една такава се отказвам от филма", завърши Моуриньо.

Dnevnik.bg